Dec. 19, 2023

El Consell de Mallorca publica el concurs que designarà la direcció del Teatre Principal de Palma

Les bases del document, que han estat consensuades amb el sector, s’han publicat aquest dimarts al BOIB i ara hi ha 30 dies hàbils per presentar les candidatures

El Consell de Mallorca ha publicat el concurs públic que designarà la direcció del Teatre Principal de Palma. Les bases del document, que han estat consensuades amb el sector, s’han publicat avui mateix al web de la sala pública i al BOIB. Així ho ha explicat la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, qui ha assegurat que, ara, els aspirants, tenen 30 dies hàbils per inscriure's i espera que el nomenament es produeixi durant el primer trimestre del 2024. 

Roca ha explicat que es tracta d’un concurs obert a tothom i que pretén “donar estabilitat al Teatre Principal de Palma”, ja que, fins ara, era dirigit per càrrecs polítics que canviaven cada quatre anys. D’aquesta manera, “el Teatre Principal no estarà polititzat i serà dirigit per una persona que tengui un perfil gestor i cultural avalat de manera objectiva”, ha assegurat la vicepresidenta. 

Entre els diferents requisits de les bases, els aspirants han de tenir formació superior (grau, diplomatura o llicenciatura) en ensenyaments artístics, gestió cultural, història de l’art, ciències econòmiques o administració i gestió d’empreses, entre d'altres similars. A més, haurà d’acreditar un nivell mínim de català B2 i un nivell mínim d’anglès B1. Pel que fa als mèrits, es té en compte l’experiència professional en llocs de direcció en institucions culturals i la formació acadèmica addicional. 

Tota aquesta baremació serà ordenada per ordre de puntuació obtinguda pel tribunal qualificador i es passarà a la segona fase, que consistirà en una proposta de Pla Director: es tracta d’un treball escrit del qual desenvoluparia la gerència del teatre amb una proposta de programació per a la temporada 2024/2025. Entre els aspectes que es valoraran en aquesta fase, la posada en valor del patrimoni de les arts escèniques de Mallorca, la realització de produccions pròpies i el respecte cap al codi de bones pràctiques. 

Precisament, aquestes eren algunes de les propostes que havia fet el sector cultural durant les reunions mantingudes durant els darrers mesos per elaborar el text. Avui, a més, la vicepresidenta del Consell de Mallorca s’ha tornat a reunir amb diferents associacions i empreses per donar compte concurs que s’ha dissenyat.


News